Yani Dergisinin 2. Sayısı ÇıktıPosted by On 26 Aralık 2018

Onur Programı bünyesinde şair ve yazar Ahmet Murat Özel danışmanlığında yürütülen Özgün Yazarlık ve Dergi Editörlüğü atölyelerine katılan öğrenciler, atölyelerde öğrendikleri bilgileri uygulamak, kalemlerini kuvvetlendirmek ve tecrübe kazanmak adına YANİ dergisinin ilk sayısını çıkardılar. YANİ Dergisi, Türkiye Dergiler Birliği’nin 10-13 Mayıs 2018 tarihlerinde Sirkeci Garı’nda düzenlediği 9. Uluslararası Dergi Fuarı’nda da stant açarak ilk sayısının tanıtımını yapmıştır.

Yani Dergisi İkinci Sayısı Çıktı

Sorgulayan ve açıklayan YANİ dergisi, söyleyecek sözü, paylaşacak derdi olan edebiyat severlerin yazılarını yayınlamaya devam ediyor. Yol ve çağrışımlarının ön plana çıktığı Yani dergisinin ikinci sayısı bugün okurlarıyla buluştu. İbn Haldun Üniversitesinde öğrenciler tarafından stand kuruldu ve Yani dergisinin ilk ve ikinci sayısı okurların beğenisine sunuldu.

Editör Yazısı

Bakmak değil görmek gerek, görmek için yolda olmak gerek. Başkasını görmek kadar kendini tanımak, yani dışa dönük olduğu kadar içe dönük bir yolculuk yapmak da önemlidir. Biz bu sayımızda yolun nereye çıkacağını düşünmeden, azığımız nedir bilmeden yolu tanımaya, yolda olmayı öğrenmeye çalıştık. Nasıl ki her insan biricik ise onun gideceği yol da aynı şekilde yegânedir. Dolayısıyla herkesin herkesten öğrenecek bir şeyi vardır.

Hz. Mevlana’nın şu sözleri ne kadar manidar:

“Bir yol varsa hakikate varan,

Bir yolcu lazım kendini arayan

Bir hancı varsa yolcuları ağırlayan

Bir aşk lazım yola koyduran.”

O halde mesele “yola çıkmak, yolda olmak ve yol almak, yolu bulmak, yol olmak”.

Daha fazla bilgi için Onur Programını ziyaret edebilir ya da yanidergisi@gmail.com adresine sorularınızı yönlendirebilirsiniz.

Haber ve Duyurular

Comments are disabled.