Üç Aylar ve Kandiller Üzerine Konuşuldu

Geçtiğimiz aylarda Rebiü’l Evvel ve Muharrem ayının önemine binaen Onur Programı tarafından düzenlenen Hicri ayları ihya serisinde bu ay, içinde bulunduğumuz Üç Aylar olarak da isimlendirilen Recep, Şaban ve Ramazan aylarını ihya için 13 Mart 2019 tarihinde “Üç Aylar ve Kandiller” başlıklı bir program gerçekleştirildi. Bu program Onur Programının yaklaşık 2 ayda bir düzenlediği programların üçüncüsü idi.

Program Dr. Öğr. Üyesi Hakkı Öcal’ın sunumuyla başladı. Söyleşi ve musiki icrasından oluşan programda İHÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz kandiller ve üç aylarla ilgili zihinlerde oluşan: Üç ayların önemi, bu aylardaki önemli geceleri kutlamanın doğruluğu, Osmanlı’da üç aylar, şiir ve bestelerin bu geceler için önemi gibi soruları yanıtladı. Ayrıca kandiller ve üç aylar ile ilgili hasbihal etti. Programda on kişilik bir musiki heyeti Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Öncel önderliğinde, programın başlarında üç aylardan önceki tövbe aylarına atıfla tövbe ilahilerini seslendirdiler. Devamında ise Türk-İslam geleneğinde üç aylar için bestelenmiş çeşitli makamlardaki ilahileri dinleyicilerle buluşturdular.

Üç Aylar ve Kandiller programı halkın katılımına açık olarak İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir kampüsünde gerçekleştirildi. Programa üniversitemizin öğrencileri ve personeli tarafından yoğun ilgi vardı. Katılımcıların programın akışındaki ilahileri takip edip koroya eşlik edebilmeleri için katılımcılara güftelerden oluşan bir broşür takdim edildi. Program bitişinde ise katılımcılar gül lokumu ikramı ile uğurlandı.