Süleymaniye Konuşmaları 3 – “Bir Varmış Bir Yokmuş” Kitap Söyleşisi

Süleymaniye Onur Programı Bursa’da!

Süleymaniye Onur Programı öğrencileri 10.02.2019 tarihinde günü birlik bir Bursa ziyareti gerçekleştirdi. Osmanlı şehri olan Bursa’da Tophane, Ulu Camii, Kozahan, Yeşil Türbe ve Yeşil Camii ve Dünyanın en eski çarşılı köprüsü olan Tarihi Irgandı Köprüsü ziyaret edilerek şehrin tarihi ve kültürel havası teneffüs edildi. Kısa bir şehir turundan sonra gezinin asıl amacı olan Hayrettin Karaman ile söyleşiyi yapmak üzere Bursa Kültür Merkezi (BKM)’ne doğru yola çıkıldı.

Hayreddin Karaman, İslami İlimler alanında bilhassa İslam Hukukuna dair konularda pek çok yayın yapmış, tebliğler sunmuş olup zamanımızın büyük ilim adamlarından biridir. Aynı zamanda Marmara Üniversitesinde ve çeşitli vakıflarda dersler vererek bugün tanınmış birçok akademisyenin de yetişmesine vesile olmuştur.

Alanın otorite isimlerinden biri olan Hayreddin Karaman hocamız öğrencilere ilim ile meşgul olmanın öneminden bahsederek nasihatlerde bulundu. Gezi öncesi hocanın “Bir Varmış Bir Yokmuş – Hayatım ve Hatıralar” adlı hatıratını okuyan öğrenciler bir yandan ikramlar eşliğinde hocanın sohbetinden istifade ederken diğer yandan kendisine doğrudan sorularını yöneltme imkanına sahip oldular. Hem madden hem manen zenginleşme ve yenilenme niyetiyle yapılan gezi, öğrencilerin kitaplarını imzalatmaları ve BKM Kitapçısını gezmeleriyle son buldu.