Onur Programı

Sıkça Sorulan Sorular

[ucaddon_classic_banner title=”Sıkça Sorulan Sorular ?” link_text=”Sayfayı Yenile” image=”706″ link=”” uc_fonts_data=”JTdCJTIydGl0bGUlMjIlM0ElN0IlMjJmb250LWZhbWlseSUyMiUzQSUyMkFicmlsJTIwRmF0ZmFjZSUyMiUyQyUyMmZvbnQtc2l6ZSUyMiUzQSUyMjMycHglMjIlMkMlMjJjb2xvciUyMiUzQSUyMiUyM2YwZWRlNSUyMiU3RCU3RA==”][/ucaddon_classic_banner]

Soru 1: Süleymaniye Programına kimler başvurabilir?

Cevap: Süleymaniye Programına Ibn Haldun Üniversitesin’de lisans eğitimine veya Arapça hazırlık programına devam eden, Ingilizce hazırlığı bitirmiş öğrenciler başvurabilir.

Soru 2: Süleymaniye Programına hangi bölümlerde okuyan öğrenciler-başvurabilir?

Cevap: Tüm bölümlerden öğrenciler programa başvurabilir.

Soru 3: Programa lisansüstü öğrenciler kabul ediliyor mu?

Cevap: Hayır. Programa katılmak için lisans öğrencisi olmak gerekmektedir. Talep olması halinde lisansüstü öğrenciler için ayrı bir program oluşturulacak-tır.

Soru 4: Süleymaniye Programı kaç sene sürmektedir?

Cevap: Süleymaniye Programı 4 sene sürmektedir. (Yaz Döneminin belirli bir kısmında dersler devam edecektir.)

Soru 5: Süleymaniye Programının eğitim dili nedir?

Cevap: Seminerler Türkçe işlenecektir. Ileriki dönemlerde Ingilizce klasik ilimler seminerlerinin açılması da planlanmaktadır. 

Soru 6: Seminerler hangi günlerde olmaktadır?

Cevap: Süleymaniye Programı hafta içi iki akşam ve cumartesi tam gün olmaktadır.

Soru 7: Programda bir senede kaç eğitim dönemi bulunmaktadır?

Cevap: Program; güz, bahar ve yaz olmak üzere üç dönemden oluşmaktadır.

Soru 8: Süleymaniye Programının ayrıcalıkları nelerdir?

Cevap: 1- Yurtdışı eğitim kampları 2- Burs olanakları 3- Mezuniyet sonrası Ibn Haldun Onur Topluluğu üyesi olma 4- Önden gelen ilim ve fikir adamlarıyla buluşma ve sürekli irtibat zemini kurma.

Soru 9: Süleymaniye Programı seminerleri nerede gerçekleştirilecektir?

Cevap: Seminerlerimiz hafta içi Ibn Haldun Üniversitesi Başakşehir Yerleşkesi’nde hafta sonu ise Süleymaniye Külliyesi’nde gerçekleştirilecektir.