Rebiülevvel Ayı ve Mevlid-i Nebi Üzerine Konuşuldu

Geçtiğimiz ay Ehl-i Beytin ve Muharrem ayının önemine binaen Onur Programı tarafından düzenlenen Hicri ayları ihya serisinde bu ay, içinde bulunduğumuz Rebiülevvel ayı ve Mevlid-i Nebi’ye dair konuşuldu.

21 Kasım’da gerçekleşen ve moderatörlüğünü Gökhan Gökçe’nin yaptığı programa konuşmacı olarak Üniversitemizin Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk katıldı.

Böyle bir programı gerçekleştirmekteki hedefimiz, 1400 yıldır İslam dünyasının – Kurban, Hac, Ramazan, Kadir Gecesi gibi – gündemini belirleyen ve herhangi bir Müslümanın bihaber kalamayacağı Hicri takvimin hatırlanması; ve gönül dünyamızı şekillendiren gün ve geceler hakkında hem bilgi sahibi olmak hem de manevi zevkten nasibimizi almak.

Bu bağlamda Onur Programı olarak yaklaşık 2 ayda bir olmak üzere senede 6 kere yapılması planlanan programların ikincisi Rebiyülevvel ayı üzerine yapıldı.

Efendimiz Hz. Peygamber’in (aleyhisselam) dünyayı teşrif ettiği zaman dilimini konu edinen bu programda tasavvuf musiki ile kulakların pasının silinmesi, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Recep Şentürk Hocamızın hoş sohbetiyle de gönüllerin kirinin silinmesi hedeflendi.

Seslendirilen eserler, geçtiğimiz Muharrem programında olduğu gibi, içinde bulunduğumuz ay ile ilgili eserler oldu. Yani ilahilerimiz, Rebiülevvel ayı hakkında ve Efendimiz’in (sav) doğumu, vasıfları ve peygamber sevgisi, muhabbeti üzerine yazılan güftelere yapılan bestelerdir.