Razaman Ayı ve Oruç Üzerine Konuşuldu

Hicri ayları ihya serisinde bu ay 24 Nisan 2019 tarihinde “Ramazan Ayı ve Oruç” başlıklı bir program gerçekleştirildi.

Program İHÜ SKS Daire Başkanı Dr. Selman Dilek’in sunumuyla başladı. Söyleşi ve musiki icrasından oluşan programda İHÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Aybakan Ramazan Ayı ve Oruç ile ilgili zihinlerde oluşan: Ramazan ayının önemi, bu aydaki önemli günler, Osmanlı’da Ramazan, Orucun önemi gibi soruları yanıtladı. Programda on kişilik bir musiki heyeti Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Öncel önderliğinde, programın başlarında Ramazan ayı ile ilgili ilahileri seslendirdiler. Devamında ise Türk-İslam geleneğinde Ramazan Ayı, Kadir Gecesi ve Oruç ile ilgili bestelenmiş çeşitli makamlardaki ilahileri dinleyicilerle buluşturdular.

Üç Aylar ve Kandiller programı halkın katılımına açık olarak İbn Haldun Üniversitesi Başakşehir kampüsünde gerçekleştirildi. Programa üniversitemizin öğrencileri ve personeli tarafından yoğun ilgi vardı. Katılımcıların programın akışındaki ilahileri takip edip koroya eşlik edebilmeleri için katılımcılara güftelerden oluşan bir broşür takdim edildi. Program Bilal Aybakan, Selman Dilek ve Musiki Heyetine Onur Programı Koordinatörü Abdullah Enes Tüzgen tarafından hediye takdim edilmesiyle sona erdi.