GEZİLİM

“Çok okuyan mı bilir, yoksa çok gezen mi?”

Gezilim; bu soruya “Çok okuyan, çok dinleyen, çok gören, çok gezen, hâsılı derinlikli bir keşif merakı ve heyecanı taşıyan bilir” cevabını veren, geziyi ve ilmi bir arada sunan konseptin adıdır.

Gezilim Neden Gerekli ?

Onur Programı İbn Haldun Üniversitesi öğrencilerinin, yaşadıkları şehir olan İstanbul’u tanımaları; bu şehrin tarihine, kültürüne ve değerlerine vâkıf olmalarını önemsemektedir.

İstanbul’u gezmek için pek çok imkân olduğu bir gerçektir. Gezilim’i diğer gezilerden farklı kılan; öğrencilerin gezdikleri yeri yalnızca görmeleri değil, belli bir fikrî altyapı ve donanım ile “keşfetmeleri”dir.

İbn Haldun Üniversitesi Onur Programı’nın düzenlediği “Gezilim etkinlikleri”nin her biri belli bir tema özelinde gerçekleştirilecektir. Katılımcılardan kimi zaman bir kitap okumaları, kimi zaman geziyle ilgili bir sunum/konferans dinlemeleri ya da bir film/belgesel seyretmeleri istenecektir.

Özelde İstanbul için gerçekleştirilecek Gezilim etkinlikleri, farklı şehirlere de düzenlenecektir.

Gezilim Etkinliklerinin Kazanımları Nelerdir?

Gezilim etkinliklerine katılan öğrencilerin,

• Yaşadıkları şehre dair heyecan ve meraklarının artması,
  • Gördükleri mekânlara daha şuurlu ve duyarlı yaklaşmaları,
  • Gezdikleri yer hakkında ilmî derinliğe sahip olmaları,
  • Geziler tematik olarak yapılacağı için katılımcıların daha bütüncül bir bakış kazanmaları,
  • Yaptıkları/katıldıkları ön çalışma sayesinde bilgilerinin daha kalıcı olması
  • Küçük gruplar halinde yapılacak bu etkinliklerde, dinledikleri uzmanla birebir irtibat kurma imkânı bulmaları hedeflenmektedir.